Deník diabetika: Cukrovku mi pomáhá zvládnout několik jednoduchých pravidel
Jsem veselý člověk a život mě baví. Mám v plánu si to tady užívat i přes mou diagnózu. Co mi tedy pomáhá diabetes zvládat? Je hodně věcí, které jsem si…
zobrazit celé >Jsem veselý člověk a život mě baví. Mám v plánu si to tady užívat i přes mou diagnózu. Co mi tedy pomáhá diabetes zvládat? Je hodně věcí, které jsem si…
zobrazit celé >Dýcháme odjakživa. Přirozeně. Automaticky. Ale zamysleli jste se někdy nad tím, že i dechu je vhodné věnovat pozornost? Správné dechové vzorce nejsou samozřejmostí – a naopak s těmi špatnými se…
zobrazit celé >Prosinec, čas adventu, je obdobím tradic. Pro více než 8 700 nadšenců z celé ČR k nim už 8 let patří společné Adventní běhání. Nejen pro vlastní kondici a dobrou…
zobrazit celé >Hesperidin je pro mnohé stále neznámým potravinovým doplňkem. Jeho mnohé výhody ale mohou být zajímavé také pro diabetiky a jejich okolí. Proto je dobré se o něm dozvědět více.
zobrazit celé >Ostřílení diabetici, kteří s nemocí už nějakou dobu existují, přesně vědí, které jídlo má vliv na jejich glykémii. Diabetičtí nováčci však ještě nemusejí od oka poznat, jak vypadá na talíři…
zobrazit celé >Mentální anorexie a bulimie vyhrožují svou zákeřností, maskovaností i náročností léčby, která bývá dlouhodobá. Diabetičky jsou k těmto onemocněním náchylné, a pokud se vyskytnou společně s diabetem, dokáží pacientovi i…
zobrazit celé >Hypoglykemie je součástí života pacientů s diabetem. Týká se zejména těch, kteří se léčí inzulinem, ale objevuje se i u pacientů léčených některými tabletkami (deriváty sulfonylurey nebo glinidy). Jedná se…
zobrazit celé >Předvánoční čas je podle prastarých tradic jedním z nejmagičtějších vůbec. Podívejte se, co v prosinci čeká právě vás, a na co byste si naopak měli dát raději pozor.
zobrazit celé >Naše tělo potřebuje k životu tři základní živiny, mezi které patří sacharidy, tuky a bílkoviny. Z těchto tří nutrientů jsou právě sacharidy tím nejsnáze využitelným zdrojem paliva pro naše tělo….
zobrazit celé >Glykemie, glykovaný hemoglobin, glykace, inzulin, proinzulin, C-peptid… jednomu by z toho šla hlava kolem. Co tedy každý z těchto výrazů vlastně znamená?
zobrazit celé >