Stévie sladká
Stévie (Stevia rebaudiana), nazývána též sladkou trávou nebo bojovníkem proti obezitě, je bylina, jejíž význam stále roste. Jedná se o divokou rostlinu původem z Jižní Ameriky, kde ji znali místní…
zobrazit celé >Stévie (Stevia rebaudiana), nazývána též sladkou trávou nebo bojovníkem proti obezitě, je bylina, jejíž význam stále roste. Jedná se o divokou rostlinu původem z Jižní Ameriky, kde ji znali místní…
zobrazit celé >Žít v bezpečí a bez zážitků, nebo zít v nebezpečí a zapsat si na životní účet kvanta chvil a zážitků, o kterých budete moci vyprávět? Ať jsme zdraví či nemocní,…
zobrazit celé >Sladidel více i méně používaných k ochucování pokrmů a nápojů v našich podmínkách je hodně. Postupně budeme jednotlivé zástupce přidávat, aby vznikl ucelený přehled sladidel od A do Z.
zobrazit celé >Jídlo je pro diabetiky jedním z nejdůležitějších aspektů léčby. Důležité je nejen co jíme, ale také kdy a kolik, jak rychle, v jakém prostředí, v jaké společnosti. To, nad čím…
zobrazit celé >Diabetes mellitus není jedna nemoc. Ve skutečnosti jde o více různých nemocí, které mají společné některé rysy – zvýšenou hladinu krevního cukru (glykémii), nález cukru v moči (glykosurii) a také…
zobrazit celé >Znalost hodnoty glykémie je velmi důležité při zvládání diabetu. Sledováním hodnot glykémií získáváte informace o vašich hladinách glukózy (cukru) – a jak se během dne mění. Získáváním informací přispíváte ke…
zobrazit celé >Česká legislativa direktivně nenařizuje občanovi ČR, aby byl registrován u „svého“ registrujícího praktického lékaře. Článek by však čtenáře měl přesvědčit, že je to potřebné, a to z mnoha důvodů.
zobrazit celé >Aplikace pro chytré telefony Diabetes:M, která slouží jako deník diabetika, je od letošního roku dostupná také v českém jazyce. Pojďme se podívat, co diabetikům nabízí a co na ní nejvíce…
zobrazit celé >V Čechách je extrémně vyvinut trh s potravinovými doplňky. Lidé za ně utrácejí spoustu peněz. Přitom v učebnicích diabetologie se u nás i všude ve světě píše, že diabetik by neměl užívat žádné potravinové doplňky…
zobrazit celé >Když mi oznámili, že mám cukrovku, musel jsem se smát. A těšil jsem se, až to řeknu kamarádovi, kterému ji diagnostikovali o dva měsíce dřív.
zobrazit celé >