Jak poznáte dehydrataci?
V létě se snadno může stát, že pokud nepřizpůsobíme příjem vody aktuálním podmínkám, můžeme si přivodit dehydrataci. Někdy nás ani nemusí informovat pocit žízně, který může být oslabený.
zobrazit celé >V létě se snadno může stát, že pokud nepřizpůsobíme příjem vody aktuálním podmínkám, můžeme si přivodit dehydrataci. Někdy nás ani nemusí informovat pocit žízně, který může být oslabený.
zobrazit celé >Americká spisovatelka Anne Riceová, autorka bestselleru Interview s upírem, se jednoho dne probudila s ochromující bolestí hlavy a potížemi s dechem. Kdyby její manžel okamžitě nezavolal záchranku, nemusela svůj první…
zobrazit celé >Určení správné dávky inzulinu je na léčbě diabetu to nejtěžší. Je celá řada veličin, které výslednou hodnotu glykémie spoluurčují a některé z nich může pacient jen velmi obtížně (či dokonce vůbec)…
zobrazit celé >Proslýchá se o mistru humoru panu Švandrlíkovi, že si v Kutné Hoře s chutí dával 27 kopečků čokoládové zmrzliny. Za odpoledne. Do skla. Nejdříve pět. Pak pět. Když mu trochu slehlo tak…
zobrazit celé >Na obalech potravin najdeme kromě názvu výrobku i řadu dalších údajů. Které z nich jsou pro diabetiky ty nejdůležitější? A co znamená zkratka GDA?
zobrazit celé >K čemu je vitamín A dobrý pro člověka? Posiluje zrak, podporuje léčení některých poruch vidění, ulehčuje průběh některých onemocnění, pomáhá léčit akné, kožní záněty a záněty dásní, pomáhá proti stařeckým…
zobrazit celé >Nejčastější obavy pacientů z léčby inzulinem jsou strach z přibírání na váze, strach z hypoglykemie a samozřejmě také strach z jehly a “bolestivé” aplikace inzulinu. Často si také pacienti myslí,…
zobrazit celé >Psal se rok 1983, byl jsem malý chlapec a nastoupil jsem na základní školu. Na podzim jsem dostal chřipku, následovala léčba antibiotiky a injekce gamaglobulinu. Stále pátrám po informaci, jestli…
zobrazit celé >Potřebujete: 600g sterilovaných fazolek v jemném nálevu,60g krájené cibulky, 1 polévkovou lžíci rostlinného oleje, 1 lžíci jemně krájeného čerstvého kopru, sůl, bílý pepř, ocet
zobrazit celé >Glykemie udává aktuální hladinu cukru v krvi, zatímco glykovaný neboli glykosylovaný hemoglobin (HbA1c) nás informuje o tom, jak úspěšně byla léčena (kompenzována) cukrovka v předcházejících třech měsících. Víte, jaké by…
zobrazit celé >