Nový informační web o cukrovce
Nový, spolehlivý informační zdroj o léčbě diabetu spustila Diabetická asociace ČR ve spolupráci s vydavatelstvím lékařských publikací Panax. Najdete jej na adrese www.cukrovka.cz.
zobrazit celé >Nový, spolehlivý informační zdroj o léčbě diabetu spustila Diabetická asociace ČR ve spolupráci s vydavatelstvím lékařských publikací Panax. Najdete jej na adrese www.cukrovka.cz.
zobrazit celé >Mexiko a karibské ostrovy jsou původním domovem opuncie a mameji, jejichž plody se často objevují zejména v americké kuchyni.
zobrazit celé >Farmaceutická společnost Eli Lilly oznámila, že se rozhodla podpořit vývoj nové technologie, která by umožnila obnovit produkci inzulinu u lidí s diabetem 1. typu.
zobrazit celé >Na přípravu ryby potřebujete:600g bílé ryby (treska),3 lžíce čerstvě nasekaného oregana,2 lžíce rostlinného oleje pro tepelnou úpravu,sůl,pepř,50g másla. Na salát: 8 stonků čerstvého oloupaného chřestu,50g pistáciových oříšků,1 středně velkou cibuli,2…
zobrazit celé >Výzva společnosti STOB pro tento týden zní: „Tuků se nebojím!“ Odborníci na výživu se tentokrát rozhodli vyvrátit zažitý mýtus, že tuky jsou hlavním viníkem přibývání na váze a že nejlepší…
zobrazit celé >Nedostatek slunečního svitu v zimě může vést k jarní únavě a psychickému vyčerpání. Tyto stavy se souhrnně nazývají sezónní afektivní porucha. Jak jim předcházet a jak si jaro užít hned…
zobrazit celé >Mohla by bezlepková dieta zabránit vzniku diabetu 1. typu? Tuto otázku si kladou vědci po celém světě. Prokázalo se totiž, že lepek a některá autoimunitní onemocnění spolu souvisejí.
zobrazit celé >Fosfor objevil poněkud kuriózním způsobem neúspěšný německý kupec a amatérský alchymista Hennig Brandt. Překvapilo ho, že neznámá látka ve tmě světélkovala.
zobrazit celé >Výzva pro tento týden v programu „Výzva 52“ se týká populární jarní očisty organismu. Je skutečně potřeba? Může být účinná? Jaká skrývá nebezpečí? Přečtěte si, jak to vidí odborníci na…
zobrazit celé >Potřebujete: 3 vejce, 250 g řeckého jogurtu, 50 ml smetany ke šlehání, 250 g mandlové mouky, 2 lžíce sezamových semínek, 10 g jablečné vlákniny, 1 lžičku sody, 60 g kokosové…
zobrazit celé >