Osamění prý nahrává diabetu
Aktivní společenský život výrazně snižuje riziko diabetu 2. typu, alespoň to tvrdí autoři studie z nizozemské univerzity v Maastrichtu.
zobrazit celé >Aktivní společenský život výrazně snižuje riziko diabetu 2. typu, alespoň to tvrdí autoři studie z nizozemské univerzity v Maastrichtu.
zobrazit celé >Potřebujete: 600 g kuřecích prsou bez kůže – plátky, 1 lžíce jemně sekaných, pražených mandlí, 1 lžíce jemně sekaných,pražených pekanových ořechů, 1 lžíce kukuřičných lupínků, jemnější nebo mírně promačkaná, sůl,…
zobrazit celé >Jmenuji se Adéla a je mi 17 let. Diabetes mi diagnostikovali 23. května 2003, tedy ve věku tří let. V té době jsem byla jedna z nejmladších, která cukrovku dostala.
zobrazit celé >Australští vědci vyvíjejí test na slzy, který by včas odhalil poškození očních nervů, tzv. periferní neuropatii. Jedná se o jednu z pozdních komplikací diabetu. Pro její léčbu je včasný záchyt…
zobrazit celé >Od 29. září do 26. října 2019 můžete navštívit první unikátní Srdeční procházková trasu, která je ideální pro pravidelné procházky pacientů se srdečním selháním, ale nejen jich. Celou trasou provázejí edukační oranžové…
zobrazit celé >Na hladinu cukru v krvi mohou příznivě působit nejen bylinky, ale také některé houby. Patří k nim i čirůvka májová, zkráceně májovka, a čirůvka fialová. Obě rostou ve skupinách, které…
zobrazit celé >Máme za sebou další ročník již tradičního festivalu Barometr zdraví v Karlových Varech. Tentokrát se konal v obchodním centru Varyáda, a to v sobotu 21. září. Trpělivé zdravotní sestřičky z…
zobrazit celé >Do poradny DIAstylu nám přišel dotaz čtenáře Luboše: “Na internetu jsou propagovány náplasti DiaRemedium s dovětkem, že je to “metoda číslo jedna proti cukrovce v Evropě”. Je zde tvrzení, že…
zobrazit celé >Potřebujete: 1⁄4 šálku teplé vody, 50 g droždí, 3 šálky hladké mouky, 1⁄4 šálku cukru, 1⁄2 lžičky soli, 1⁄4 šálku chia semínek, 4 lžíce másla, 1⁄3 šálku mléka, 2 celá…
zobrazit celé >Psychicky náročná práce je únavná pro každého z nás. Vědci ovšem zjistili, že z hlediska diabetu zatěžuje daleko více ženy než muže.
zobrazit celé >