Banánová kari čočka
Potřebujete: 300 g červené čočky, 2 ks zralých banánů, 1 ks jablka, 3 cibule šalotky ,2 stroužky česneku, 2 lžíce přepuštěného másla,hrst koriandrových lístků, kari koření,jemně mletá sůl, mletý pepř,…
zobrazit celé >Potřebujete: 300 g červené čočky, 2 ks zralých banánů, 1 ks jablka, 3 cibule šalotky ,2 stroužky česneku, 2 lžíce přepuštěného másla,hrst koriandrových lístků, kari koření,jemně mletá sůl, mletý pepř,…
zobrazit celé >Společnosti Sanofi a GSK 14. dubna oznámily, že podepsaly dohodu o spolupráci s cílem vyvinout adjuvantní vakcínu proti nemoci COVID-19. Vakcína by měla vstoupit do klinických hodnocení ve druhé polovině…
zobrazit celé >Čím dále častěji zaznívá v médiích diabetes ve spojitosti s nemocí COVID-19. Mezi pacienty to vyvolává pocit nejistoty a snaží se k tomuto tématu vyhledat co nejvíce informací. Dnes, v…
zobrazit celé >Na hladinu cukru v krvi mají příznivý vliv rostliny, které obsahují polysacharid inulin. Patří k nim například artyčok, čekanka, lopuch, topinambur i smetanka lékařská. My se tentokrát zaměříme na černý…
zobrazit celé >Suroviny: 1 velký pórek, 2 velké brambory, 600 ml zeleninového vývaru, 1 cibule, 100 g másla, 150 ml smetany ke šlehání 33 %, sůl, čerstvě mletý pepř Ztracená vejce: 4…
zobrazit celé >V současné době není právě snadné zůstat v dobré fyzické kondici a psychické pohodě. Pomocnou ruku a spoustu inspirace nabízí motivační program mobilní aplikace Žij aktivně a zdravě. Odstartoval 8….
zobrazit celé >Společnosti Lilly Diabetes spojilo své síly se studiem Disney, aby dětem s diabetem 1. typu nabídly hravou formou základní informace o cukrovce.
zobrazit celé >Suroviny: 160 g kváskového žitného chleba, 200 ml polotučného mléka, 4 vejce (žloutky a bílky zvlášť), 250 g šunky 95 % masa, 100 g nahrubo nastrouhané mrkve, svazek jarní cibulky,…
zobrazit celé >Na začátku nouzového stavu si možná někteří z nás říkali, jak díky práci z domu, bude konečně čas si například přečíst knihu, podívat se na film, dobře se vyspat, odpočinout si, ale…
zobrazit celé >Dlouhou dobu byli pacienti s diabetem zejména 1. typu zvyklí počítat v rámci správné kompenzace cukrovky pouze obsah sacharidů ve stravě. U jídel bohatých na tuky či bílkoviny (steak, losos,…
zobrazit celé >