Jaký glukometr si mám vybrat?
„Rodina mi chce pořídit glukometr jako dárek. Jaký mají vybrat, aby měřil dobře?“ Tuto otázku slýchá diabetoložka MUDr. Jarmila Jirkovská od svých pacientů opakovaně. Její odpověď je následující:
zobrazit celé >„Rodina mi chce pořídit glukometr jako dárek. Jaký mají vybrat, aby měřil dobře?“ Tuto otázku slýchá diabetoložka MUDr. Jarmila Jirkovská od svých pacientů opakovaně. Její odpověď je následující:
zobrazit celé >Čeští kardiologové opět dokázali, že ve svém oboru patří ke světové špičce. Odborníci z Institutu klinické a experimentální medicíny a Nemocnice Na Homolce to v těchto dnech potvrdili na pražském…
zobrazit celé >Výzva pro tento týden společnosti STOB zní: „Tuků se nebojím.“ Aby to tak opravdu bylo, připravili pro Vás odborníci ze STOBu praktický tahák, který vám pomůže rozlišit, kterým tukům dát…
zobrazit celé >Neustálé přestřelky v rodině, jeden krok k nevěře, junior na nejlepší cestě k průšvihu. Tak to chodí. V rodině Grombergových. I v rodině Douglasových.
zobrazit celé >Americká studie odhalila, jak účinně předcházet nevratnému zničení ledvin u diabetiků trpících počínající diabetickou nefropatií.
zobrazit celé >Problém ztráty svalové hmoty se netýká pouze chronicky nemocných lidí. V populaci přibývá stále více poměrně zdravých starých osob, které již nepotřebují intenzivní léčbu diabetu ani intenzivní prevenci aterosklerózy, ale…
zobrazit celé >Legislativa ČR a EU zatím zásilkový prodej léků na předpis nepovoluje. V polovině března však poslanec Patrik Nacher (nestr. za hnutí ANO) navrhl, aby se tento zákon změnil. Protesty České…
zobrazit celé >Program PREDIA je grantový projekt pražské Fakultní nemocnice v Motole spojený s predikací diabetu 1. typu. Jelikož jsou nejbližší příbuzní již diagnostikovaných pacientů s diabetem 1. typu vystaveni vyššímu riziku…
zobrazit celé >Málokterá potravina vyvolala tolik diskusí, neshod a kontroverzí jako vajíčka. Jak se na ně dívá medicína dnes? Přečtěte si článek doc. MUDr. Jana Piťhy, CSc., který v rámci výzvy na…
zobrazit celé >Představa, že by vám lékař před zákrokem nabídl na znecitlivění kokain, dnes vyvolá nejspíš úsměvy. Není to však tak dávno, kdy to byla naprosto běžná praxe. Kokain užívaly masy lidí,…
zobrazit celé >