Startuje měření „cévního věku“ v lékárnách
Jak staré mám cévy? Fungují mi dobře? Nehrozí mi infarkt nebo mrtvice? Nejenom na tyto otázky odpoví lékárníci všem, kteří navštíví tzv. Poradny cévního věku. Zájemci je od října najdou…
zobrazit celé >Jak staré mám cévy? Fungují mi dobře? Nehrozí mi infarkt nebo mrtvice? Nejenom na tyto otázky odpoví lékárníci všem, kteří navštíví tzv. Poradny cévního věku. Zájemci je od října najdou…
zobrazit celé >Znáte tradiční krkonošské recepty – třeba krkonošské sejkory, krkonošského houbového kubu, kterému říkají houbanec nebo hubník, anebo muziku, což je kompot ze sušeného ovoce? My si tady představíme krkonošské kyselo,…
zobrazit celé >Ovládání inzulinové pumpy je mnohem složitější než manipulace s glukometry, kterým jsme se věnovali v předchozím čísle DIAstylu. Na rozdíl od nich má inzulinová pumpa podstatně komplikovanější stavbu a je…
zobrazit celé >Na čtvrtek 10. října letos připadá Světový den zraku. U této příležitosti odborníci připomínají, že v dnešní době zatěžujeme náš zrak mnohem více, než před 30 lety. Mohou za to…
zobrazit celé >Potřebujete: 500 g hříbků nebo směsi hub, 30 g másla, 1 cibuli, 2 lžíce hladké mouky, 250 ml vývaru, sůl a pepř, špetku drceného kmínu,špetku muškátového oříšku, 200 ml smetany,zelenou…
zobrazit celé >U dospělých diabetiků stále dochází k chybnému určení typu diabetu, nejčastěji k záměně 1. typu za 2. typ. Aby se nesprávným diagnózám předešlo, vyvinuli britští vědci průkopnický kalkulátor, který dokáže…
zobrazit celé >Existuje mnoho názorů a rad, co všechno by měla obsahovat domácí lékárnička. Málo se ovšem mluví o tom, jak bychom ji měli udržovat v pořádku. Prošlé či špatně skladované léky…
zobrazit celé >Potřebujete: 250 g cizrny (předem namočené), 120 g zelených oliv, 4–5 stroužků česneku, 1 červená paprika, 70 ml olivového oleje, 2 bobkové listy (čerstvé), 1 snítka rozmarýnu, špetka sladké mleté…
zobrazit celé >Volba Miss Idaho probíhala v roce 2014 jako obyčejně až do chvíle, kdy americké krásky nastoupily na pódium v plavkách. Všichni si okamžitě všimli, že jedna ze soutěžících má u…
zobrazit celé >Potřebujete: 600 g směsi hub, ½ hrnku jemné strouhanky, 1–2 vejce, 1 lžíci nasekané petrželky, sůl, mletý pepř, olej nebo přepuštěné máslo.
zobrazit celé >