Znečištění planety rozvoj diabetu 1. typu neovlivňuje
Trvalé znečišťování přírody není podle vědců z univerzity v Helsinkách příčinou neustálého nárůstu onemocnění diabetem 1. typu.
zobrazit celé >Trvalé znečišťování přírody není podle vědců z univerzity v Helsinkách příčinou neustálého nárůstu onemocnění diabetem 1. typu.
zobrazit celé >Americká studie zjistila, že konzumace potravin s nízkým množstvím sacharidů, ale plnotučných, je pro tělo obézních lidí prospěšnější než například dieta s nízkým obsahem tuků.
zobrazit celé >Diabetici v Česku budou mít od prosince o něco jednodušší život při návštěvách restaurací. Síť bageterií Bageterie Boulevard na svých 37 ti pobočkách nabídne lidem s cukrovkou vhodné menu s informacemi o…
zobrazit celé >Američtí vědci zjistili, že ženy, které žijí nezdravým životním stylem a navíc trpí nedostatkem spánku kvůli práci v nočních směnách, se potýkají se zvýšeným rizikem vzniku diabetu 2. typu.
zobrazit celé >„Vánoce mohou být opravdu nebezpečné. Na rozdíl od jiných svátků či oslav totiž trvají opravdu dlouho,“ upozorňuje Lenka Vymlátilová ze společnosti STOB. Pro tento týden proto připravila rady, jak se…
zobrazit celé >Již brzy by lékaři mohli využívat nový a poměrně překvapivý diagnostický postup při určování diabetu 2. typu – a sice svalové vyšetření ramen.
zobrazit celé >Nejnovější zpráva publikovaná časopisem The Lancet uvádí, že výrazně stoupá počet diabetiků 2. typu, kteří jsou léčeni inzulínem namísto pouhé diety či jiných medikamentů. Odhaduje se, že do roku 2030…
zobrazit celé >Jde mlsat zdravě? Ale ano. Nový e-book společnosti STOB vás o tom přesvědčí. Nabízí originální a vyvážené recepty doplněné zajímavými informacemi a praktickými tipy. Čtenáři DIAstylu ho navíc mohou do…
zobrazit celé >Mléčné nápoje „milkshakes“ představují obrovský zdroj sacharidů a prázdných kalorií, proto na ně zaměřila svou pozornost kampaň bojující proti zbytečnému množství sacharidů ve stravě.
zobrazit celé >Veřejnost tlačí na výrobce nápojů, aby omezili jejich sladkost nebo množství přidaných chemických látek. Receptury se proto poslední dobou mění a co fungovalo dříve, nemusí mít stejné účinky dnes.
zobrazit celé >