Mrkvový dort z kokosové mouky
Pokud vás někdy honí mlsná, pak je tento recept určený právě vám. Hřešit se totiž dá i zdravou cestou, proto vám přinášíme tip na mrkvový dort, který má díky užité…
zobrazit celé >Pokud vás někdy honí mlsná, pak je tento recept určený právě vám. Hřešit se totiž dá i zdravou cestou, proto vám přinášíme tip na mrkvový dort, který má díky užité…
zobrazit celé >Jaro je čas, na který se všichni těšíme. Jak pro novou barevnost přírody, tak pro novou čerstvou dávku všech svěžích potravin na trzích, které chutnají úplně jinak než ta nejkvalitněji…
zobrazit celé >U muže, který bojoval s obezitou po celý svůj dospělý život, došlo po 23 letech od stanovení diagnózy k remisi diabetu 2. typu díky tomu, že od základů změnil svůj…
zobrazit celé >Pro kariéru automobilového závodníka se pevně rozhodl už jako malý kluk – stejně jako mnoho dalších dětí. V jeho případě však dětské přání neustoupilo pozdější „rozumnější“ volbě. Brazilec Miguel Paludo…
zobrazit celé >Při diabetu bychom se měli snažit u dezertů a moučníků omezit co nejvíce pšeničnou mouku, ale také řepný či třtinový cukr. Nebojte se experimentovat a měnit zažité představy o pečení.
zobrazit celé >Za diabetoložkou MUDr. Radkou Nágelovou z ostravské fakultní nemocnice si často chodí pro radu nastávající maminky. Ve své péči má jak pacientky s gestačním diabetem, tak diabetičky 1. typu, kterým…
zobrazit celé >Skupina vědců z Technologické univerzity Nanyang (NTU) v Singapuru vyvinula nanočástici, jejíž jádro je naplněné inzulinem. Díky této pokročilé technologii by tak bylo možné užívat inzulin v podobě tablet, což…
zobrazit celé >Mnoho diabetiků se ve svém zaměstnání za svoji nemoc stydí a často se tak stává, že ani jejich nejbližší spolupracovníci nebo nadřízení netuší, že jejich kolega má diabetes. Je vhodné…
zobrazit celé >MUDr. Hanka Krejčí ve spolupráci s Abbott Laboratories/Freestyle Libre připravila na čtvrtek 4. února 2021 v 18:00 webinář na téma “Role stravy a selfmonitorace u diabetiků 2. typu”. Webinář je…
zobrazit celé >Umělá sladidla patří v potravinářství mezi hojně využívané náhrady cukru, jelikož mají často několikanásobně větší sladivost a přitom obsahují minimum kalorií. Nový výzkum pod vedením vědců z lékařské fakulty a…
zobrazit celé >