Deník diabetika: Bude to někdy dobré?
Tohle je můj happy end. Něco, v co jsem ani nedoufala. Když mi diagnostikovali diabetes, přišlo s ním hodně utrpení. Zdá se vám to jako silné slovo? Jak byste to nazvali vy?…
zobrazit celé >Tohle je můj happy end. Něco, v co jsem ani nedoufala. Když mi diagnostikovali diabetes, přišlo s ním hodně utrpení. Zdá se vám to jako silné slovo? Jak byste to nazvali vy?…
zobrazit celé >Jakýkoliv pohyb je pro člověka důležitý – a pro diabetika to platí dvojnásob. Ten může sportem dosáhnout nejen dobré fyzické kondice, ale také lepší kompenzace cukrovky. Strach z komplikací však mnoho…
zobrazit celé >Bylinka zemité vůně zvaná petržel kadeřavá neboli kudrnka je známá snad každému. Dodává slavnostní nádech chlebíčkům, zdobí polévky i saláty, oblíbená je i mezi zahrádkáři. Jen málokdo však ví, jakou…
zobrazit celé >Roztroušená skleróza je v medicínském prostředí prezentována jako nemoc zejména mladých lidí v produktivním věku. Dodnes se neví, co přesně ji způsobuje. Je však známo, že toto autoimunitní onemocnění napadá…
zobrazit celé >Fermentované potraviny jsou dobrým zdrojem probiotik. Ta jsou důležitá pro zachování zdravých funkcí střev i imunitního systému. Funkční zažívací systém je potřebný nejen při diabetu, je totiž základem vašeho celkového…
zobrazit celé >Nízká hladina cukru v krvi se mnohdy projeví jako lehká nepříjemnost, ale občas také jako vážná a život ohrožující situace. Důvodů, proč se hypoglykémie objeví, je nespočet a někdy je…
zobrazit celé >Být pozorní. Tady a teď. Ač je toto otřepané klišé známé snad každému, jen málokdo skutečně dokáže zaměřit svou mysl na přítomnost. Podívejme se společně na myšlenkový proud zvaný mindfulness,…
zobrazit celé >Aplikace inzulínu je základním kamenem léčby většiny typů diabetu. Zopakovat si její pravidla se hodí jak úplným nováčkům, tak i ostříleným DIA kovbojům. Ponořte se do hlubin informací s MUDr….
zobrazit celé >Vepřová panenka je vůbec tím nejlibovějším a nejchutnějším kouskem vepřového masa. Při správné úpravě se rozplývá na jazyku. Problém je v tom, že většina amatérských kuchařů mívá strach z vysušení…
zobrazit celé >Podívejte se, jak to mají s preventivními prohlídkami jednotlivá znamení zvěrokruhu! Kdo je v čekárně první a koho musí lékař kvůli všemu nahánět? Kdo má skvělý přehled a kdo ani…
zobrazit celé >