Tacos z taženého vepřového masa s Chipotle Aioli

Potřebujete: cca 1 kg vepřové panenky, 3 lžíce taco koření nebo po špetce sladké papriky, chilli, mletého kmínu, sušené cibule, sušeného česneku, oregana a soli, 1 plechovka loupaných rajčat, 1 šálek římského salátu, 1 šálek na kostky nakrájeného manga, 1/2 šálku majonézy, 2 lžíce limetkové šťávy, 2 stroužky česneku, špetka pepře, 8 ks kukuřičných tortil, 1/4 šálku nahrubo nasekaného koriandru,lžička najemno nasekané chipotle papričky.

Tacos z taženého vepřového masa s Chipotle Aioli

Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 325 kcal,
tuky: 11,3 g, sacharidy: 36,3 g, bílkoviny: 19,7 g

Postup přípravy:

1. Vepřovou panenku zbavte tuku, posypte taco kořením a prsty vetřete do masa. Vložte do „pomalého hrnce“ a připravujte na výkon „low“ asi 3,5–4 hodiny. Poté přidejte loupaná rajčata a pokračujte v tepelné úpravě na výkon „low“ asi 7–8 hodin.

2. Pečeni vyjměte, tekutinu uschovejte. Maso vidličkou rozeberte. Polovinu masa odložte stranou, polovinu vložte do sáčku pro pozdější použití.

3. Salát očistěte a rozeberte na listy, dejte do misky,přidejte na kostky nakrájené mango.

4. V menší misce smíchejte majonézu, chipotle papričku,utřené stroužky česneku, limetkovou šťávu a špetku pepře.

5. Naplňte tortily rozebranou vepřovou panenkou, salátovým mixem a omáčkou, posypejte nasekaným koriandrem.

Zobrazit diskuzi
Diskuze k článku
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x