Syrníky s kysanou smetanou

Potřebujete: 500 g skyru (tradiční islandský mléčný výrobek podobný jogurtu), 60 g hladké mouky, 2 vejce, 1/2 lžičky stévie, 50 g rostlinného tuku na smažení, 50 g rozinek, 50 g nahrubo nasekaných vlašských ořechů, 2 lžíce (asi 30 g) kysané smetany (10%), sezónní ovoce

Syrníky s kysanou smetanou

Recept pro 8 kusů
1 porce obsahuje 232 kcal,
tuky: 15 g, sacharidy: 12 g, bílkoviny: 14 g

Postup přípravy:

1. Rozinky namočte asi na 5 minut do vody. Následně je slijte a na ubrousku osušte od přebytečné vody, aby zbytečně neředily tvarohové těsto. Můžete je i trochu pokrájet.

2. V míse smíchejte suroviny v následujícím pořadí: skyr, vejce, mouku a stévii. Když se vám vytvoří těsto, přidejte rozinky a ořechy.

3. Na dobře rozpáleném oleji v lívanečníku,nebo na pánvičce usmažte placičky – lívance z obou stran. Po osmažení můžete syrníky opět osušit v papírovém ubrousku od přebytečného tuku.

4. Servírujte se smetanou a sezónním ovocem podle chuti.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

Zobrazit diskuzi
Diskuze k článku
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x