Špenátový salát s avokádem a lněným semínkem
Potřebujete: 80 g čerstvého špenátu, 1/2 avokáda, 100 g cherry rajčátek, 6 ředkviček, 1/2 čajové lžičky lněných semínek. Na zálivku: 2 lžičky bílého octa, 2 lžičky dijonské hořčice, sůl, pepř, 2 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce citronové šťávy.
Recept pro 2 osoby.
1 porce obsahuje = 219 kcal,
tuky: 21g, sacharidy: 4,5g, bílkoviny: 10g
Postup přípravy:
1. Zeleninu omyjte a očistěte.V hrnečku smíchejte všechny ingredience na zálivku.
2. Do mísy připravte špenát,avokádo nakrájené na tenké plátky,rozpůlená rajčátka,
pokrájené ředkvičky a vše promíchejte.
3. Salát zalijte zálivkou a nechte proležet.Při servírování salát v misce posypejte
opraženým lněným semínkem.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
522
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný