Špenátový koláč s rajčaty a sýrem

Potřebujete: 4 domácí vejce, 400 g cherry rajčat, 250 g špenátových listů, 200 ml mléka, 100 g strouhaného parmezánu, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, 2 lžíce rostlinného oleje a svazek tymiánu.

Špenátový koláč s rajčaty a sýrem

Recept pro 16 osob.
1 porce obsahuje = 183 kcal,
tuky: 18g, sacharidy: 2,5g, bílkoviny: 10,1g

Postup přípravy:

1. Očistěte a omyjte zeleninu,rajčata rozkrojte na polovinu,prolisujte česnek.

2. Ve vysokém hrnci přiveďte vodu k varu,přidejte špenát,osolte a opepřete.Za
občasného míchání vařte 2–3 minuty,poté sceďte a pokuste se lžící vymáčknout
co nejvíce vody.Scezený špenát na prkénku nasekejte a znovu osušte papírovou
utěrkou.

3. V hrnci od špenátu rozehřejte lžičku rostlinného oleje a na něm opečte česnek
a tymián.Přidejte rajčata,osolte,opepřete a 3–5 minut opékejte,dokud se nevy-
peče šťáva z rajčat.Nechte 5 minut vychladnout.

4. Vejce vyklepněte do mísy,osolte,opepřete a vyšlehejte dohladka.Zašlehejte
mléko,strouhaný sýr a vmíchejte pečená rajčátka a vařené špenátové listy.

5. Těsto vlijte do vymazané koláčové formy a pečte 22–24 minut,dokud koláč ne-
bude mít světle hnědou barvu a nebude propečený.Před podáváním nechte 5 minut
odstát.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

Diskuze k článku

Komentujte

Buďte první kdo bude komentovat!

Upozornit na
avatar