Špenátové košíčky

Na těsto potřebujete: 2 žloutky, 1/2 lžičky soli, 350 g hladké mouky, 210 g másla, 7 lžic vody. Na náplň: 500 g zmrazeného listového špenátu, 250 g brokolice, 1 stroužek česneku, 50 g strouhaného parmazánu, 250 g tvarohového sýra, 150 g mozzarelly, 1/2 lžičky soli, pepř

Špenátové košíčky

Recept pro 24 osob.
1 porce obsahuje = 164 kcal,
tuky: 12,5 g, sacharidy: 12 g, bílkoviny: 5,5 g

Postup přípravy:

1. Na vál si prosejte mouku, osolte a lehce promíchejte. Přidejte lehce změklé máslo, nakrájené na kostičky, vodu a žloutky. Zpracujte na těsto. Z těsta vytvořte bochánek
a nechte v lednici odležet.

2. Brokolici povařte asi 5 minut. Rozmrazený špenát a uvařenou brokolici nechte okapat a nakrájejte nadrobno.

3. V misce smíchejte nakrájenou zeleninu, utřený stroužek česneku, tvarohový sýr a jemně nakrájenou mozzarellu. Osolte, opepřete a jemně promíchejte.

4. Troubu si rozehřejte na 200 °C.

5. Z těsta vyválejte obdélník o velikosti asi 12 x 24 cm. Vykrájejte 24 kostek (4 x 6 kusů).

6. Lehce vymazaný plech na muffiny nebo formičky vyplňte porcemi těsta, které jemně vtlačíte dovnitř a naplníte připravenou zeleninovou náplní.

7. Pečte 10 minut a potom košíčky posypte strouhaným parmazánem. Nakonec nechte ještě 7–10 minut dozlatova dopéct.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

Zobrazit diskuzi
Diskuze k článku
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x