Špenátová pomazánka
Domácí pomazánky nabízejí bezpočet možností, jak rychle a chutně vyřešit nejen svačinu, ale i večeři bez velkého vaření. Nechte se inspirovat následujícími recepty a nebojte se pomazánky doplnit pečivem – i to má v jídelníčku své místo.
Potřebujete: 200 g čerstvých listů špenátu, 50 g čerstvé petrželky, 50 g cibule jemně nakrájené, sůl a pepř podle potřeby, 300 g tvarohového sýra (lučina, žervé), 1 stroužek česneku
1. Listy špenátu dobře omyjte, dejte do hlubší mísy a zalijte vroucí vodou. 2 minuty spařte a potom vodu slijte a špenát nechte v cedníku okapat. Čerstvou petrželku omyjte.
2. Utřete česnek se solí a dobře promíchejte s tvarohovým sýrem.
3. Špenát, petrželku a cibulku nasekejte najemno a vmíchejte ochucený sýr. Pokud máte rádi jemnou pomazánku, můžete ji nechat našlehat v robotu.
2362
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný