Vánoční cukroví pro diabetiky: Ovesná kolečka s lískovým oříškem
Smažené hříbky s bylinkami
Potřebujete:750g celých kloboučků pevných hřibovitých hub,100g hladké mouky,2 vejce, bylinkovou sůl,mletý pepř,citrónovou šťávu,hrnek jemné strouhanky,¼ hrnku strouhaného tvrdého sýru,čerstvé bylinky,olej na smažení.Na smetanový dip:150ml kysané smetany, 1 lžíci majonézy,čerstvé bylinky,pepř a sůl
Recept pro 4 – 6 osob.
1 porce obsahuje = 580 kcal,
tuky: 38g, sacharidy: 42g, bílkoviny: 17g
Postup přípravy:
1.Houby očistíme a hlavičky necháme celé nebo je nakrájíme na větší plátky.Osolíme,pokapeme
citrónovou šťávou a lehce opepříme.
2.Takto připravené houby obalíme v hladké mouce,protáhneme je rozšlehanými vejci a obalíme
ve strouhaném sýru s přidáním drobně nasekaných bylinek.Poté znovu namočíme do vajec a obalíme
ze všech stran v jemné strouhance.
3.V horkém oleji smažíme po obou stranách dozlatova.Přebytečný tuk osušíme savým papírem.
4.Smažené hříbky podáváme se smetanovým dipem,ve kterém nešetříme čerstvými bylinkami.
659
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný