HemaGel Banner

Smažené hříbky s bylinkami

Smažené hříbky s bylinkami

Potřebujete:750g celých kloboučků pevných hřibovitých hub,100g hladké mouky,2 vejce, bylinkovou sůl,mletý pepř,citrónovou šťávu,hrnek jemné strouhanky,¼ hrnku strouhaného tvrdého sýru,čerstvé bylinky,olej na smažení.Na smetanový dip:150ml kysané smetany, 1 lžíci majonézy,čerstvé bylinky,pepř a sůl

Recept pro 4 – 6 osob.
1 porce obsahuje = 580 kcal,
tuky: 38g, sacharidy: 42g, bílkoviny: 17g

Postup přípravy:

1.Houby očistíme a hlavičky necháme celé nebo je nakrájíme na větší plátky.Osolíme,pokapeme
citrónovou šťávou a lehce opepříme.

2.Takto připravené houby obalíme v hladké mouce,protáhneme je rozšlehanými vejci a obalíme
ve strouhaném sýru s přidáním drobně nasekaných bylinek.Poté znovu namočíme do vajec a obalíme
ze všech stran v jemné strouhance.

3.V horkém oleji smažíme po obou stranách dozlatova.Přebytečný tuk osušíme savým papírem.

4.Smažené hříbky podáváme se smetanovým dipem,ve kterém nešetříme čerstvými bylinkami.

659

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku