Skořicové muffiny
Potřebujete: 150 g ovesných vloček, 150 g jablek, 150 g bílého jogurtu (3,5 % tuku), 1 polévková lžíce skořice, 1 polévková lžíce vinného kamene, 30 g vlašských ořechů, 1 vejce, 40g erythritolu
Recept na 15 kusů.
1 porce obsahuje = 72 kcal,
tuky: 2,8 g, sacharidy: 11,6 g, bílkoviny: 2,5 g
Postup přípravy:
1. Ovesné vločky rozdělíme na dvě části. Jednu část umeleme na mouku,druhou ponecháme v původním stavu.
2. Vločky promísíme s bílým jogurtem, vejcem, skořicí, vinným kamenem, ořechy a erythritolem.
3. Směsí plníme cukrářské košíčky (uvedené množství vystačí na 15 menších muffinů) a pečeme zhruba 30 minut na 170 °C.
1369
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný