Sezamové bulky

Potřebujete: 300 g, hladké mouky, 300 g polohrubé mouky, 60 g droždí, sůl, špetku cukru, 350 g teplé vody, 2 žloutky,10 g sezamu

Sezamové bulky

Recept pro 12 osob.
1 porce obsahuje = 211 kcal,
tuky: 2,5g, sacharidy: 8,5g, bílkoviny: 37g

Postup přípravy:

1. Do hrnečku si nalijte 50g vlažné vody a připravte si kvásek z droždí a špetky cukru.

2. Do mísy přesejte mouku,doprostřed přilijte kvásek,mírně osolte,přidejte zbytek vody
a hnětením vypracujte hladké,nelepivé těsto.

3. Připravené těsto lehce posypte moukou,přikryjte fresh folií a nechte vykynout.

4. Po vykynutí zpracujte těsto na pomoučněném vále.Rozdělte ho na 12 porcí,ze kterých
vytvořte bulky a na vále je nechte ještě chvíli kynout.

5. Troubu si předehřejte na 180°C,plech vyložte pečicím papírem.Vykynuté bulky rozložte
na plech,potřete rozšlehaným žloutkem a posypte sezamem.

6. Upečte dozlatova.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

Diskuze k článku

Komentujte

Buďte první kdo bude komentovat!

avatar
  Subscribe  
Upozornit na