
Sendvič s grilovanou zeleninou

Potřebujete: 2 celozrnné bagety, 2 lžíce olivového oleje, 1/2 stroužku česneku, špetku chilli koření, špetku citronové kůry, 1 lžičku čerstvého rozmarýnu, 1 malý lilek, sýr Halloumi, 2 lžíce pasty Harissa, 4 plátky sterilované grilované papriky, 4 srdíčka sterilovaných artyčoků, bazalkové lístky
Recept pro 2 osoby.
1 porce obsahuje = 719 kcal,
tuky: 46 g, sacharidy: 33 g, bílkoviny: 48 g
Postup přípravy:
1. Smíchejte olej s prolisovaným česnekem,chilli,strouhanou citronovou kůrou a nasekaný rozmarýn.
2. Na pánvi rozehřejte minimum oleje a 3–4 minut na něm opékejte asi 0,5cm plátky lilku potřené po obou stranách olejovou směsí s kořením. Odložte na talíř.
3. Na pánvi si opečte sýr z obou stran, dokud nezhnědne a nezměkne.
4. Rozřízněte bagetu podél na polovinu a lehce ji opečte na rozpálené pánvi po lilku a sýru.
5. Na polovinu opečené bagety rozetřete harissu,přidejte plátky grilované papriky, lilek, teplý sýr a rozkrojená srdíčka artyčoků. Ozdobte bazalkou a hotový sendvič můžete přiklopit.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
211
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný