Salát Tabbouleh

Potřebujete:500g zelené petrželky,300g rajčat,3 ks lahůdkové cibulky,50g jemný celozrnný bulgur, 100g čerstvé máty,nebo 2 lžíce sušené,1 - 2ks citrónu,50ml olivového oleje,sůl

Salát Tabbouleh

Recept pro 6 osob.
1 porce obsahuje = 157 kcal,
tuky: 9 g, sacharidy: 15 g, bílkoviny: 5,5 g

Postup přípravy:

1.Zeleninu pečlivě omyjte a zbavte všech zrnek písku.Nechte okapat.

2.Bulgur uvařte podle návodu na obalu a nechte vychladnout.

3.Petrželovou nať,čerstvou mátu,lahůdkovou cibulku nasekejte najemno a vložte do
mísy.Rajčata nakrájejte na malé kousíčky a přidejte do mísy.Přidejte šťávu z
jednoho až dvou citrónů,podle toho jakou kyselost salátu požadujete.

4.Přidejte vychladlý bulgur,olivový olej.Vše promíchejte a nechte minimálně 30 minut
proležet.

5.Podávat můžete samotné,s pita chlebem nebo jiným pečivem.
Základem salátu jsou suroviny nakrájené na opravdu malé kousky.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

Zobrazit diskuzi
Diskuze k článku

Komentujte

avatar
  Subscribe  
Upozornit na