SALÁT S PEČENOU PIKANTNÍ DÝNÍ S TŘEŠNIČKAMI MOZZARELLY A JAVOROVÝM DRESINKEM

V období grilovaček často konzumujeme zvýšené množství masa a pečiva, a tak je zapotřebí občas odlehčit trávení. Inspirujte se naším receptem na salát s pikantní dýní.

SALÁT S PEČENOU PIKANTNÍ DÝNÍ S TŘEŠNIČKAMI MOZZARELLY A JAVOROVÝM DRESINKEM

SUROVINY:

  • salátový mix (rukola, čekanka, římský salát, polníček apod.)
  • cherry rajčátka
  • třešničky mozzarelly
  • směs semínek (například dýňové, piniové, slunečnicové)
  • plátky dýně Hokkaido (ideálně centimetr tlusté)
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
  • olivový olej
  • dýňový olej
  • balsamico ocet
  • javorový sirup nebo lesní med

PŘÍPRAVA:

Nejprve si předehřejeme troubu na 190°C a plech vyložíme pečicím papírem. Plátky dýně opepříme, osolíme a zakapeme olivovým olejem. Pečeme dozlatova cca půl hodinky.

Mezitím namícháme dresing – dýňový olej + balsamico ocet + javorový sirup nebo med. Poměr záleží na preferencích každého, pokud máte raději sladší nebo naopak kyselejší. Na talíř navrstvíme směs salátů, posypeme semínky, třešničkami mozzarelly, nahoru dáme voňavou pečenou dýni, nakonec vše polijeme zálivkou.

Zobrazit diskuzi
Diskuze k článku
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x