S nízkokalorickými nápoji opatrně

Víme již, že nízkokalorické nápoje mohou narušit náš přirozený metabolismus těla a zvýšit tak riziko vzniku obezity a diabetu 2. typu. Nová studie však překvapivě prokázala, že škodí pouze v případech, kdy je kombinujeme se sacharidy.

S nízkokalorickými nápoji opatrně

Negativní dopad nízkokalorických sladidel na náš metabolismus se projevuje pouze tehdy, jsou-li kombinovány se sacharidy. Tak zní závěr nové studie, která také ukazuje, že kombinování sladidel a sacharidů může snížit citlivost těla na inzulín a zvýšit tak riziko diabetu 2. typu. Hlavní autorka studie profesorka Dana Small shrnula: „Studie prokázala, že lidé mohou alespoň v malém množství dietní nápoje konzumovat, ale neměli by k nim přidávat například hranolky či jiné potraviny obsahující sacharidy.“

Zdroj: diabetes.co.uk

Zobrazit diskuzi
Diskuze k článku
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x