Fíky: Pochoutka s nízkým GI, kterou si mohou dopřát i diabetici. Vyzkoušejte skvělé fíkové úly
Recept od perníkářky na velmi dobrý PERNÍK
Potřebujete:4 vejce,50g moučkového cukru + umělé sladidlo,špetku mleté skořice,špetku utlučeného anýzu,6 utlučených hřebíčků,20g sody,650g hladké mouky,1 vejce na potírání perníčků před pečením,1 vejce na potírání perníčků po pečení,50g rozehřátého tuku(Hera) 100g tekutého medu
Recept na 24 kusů
1 porce obsahuje = 80 kcal,
tuky: 2g, sacharidy: 14g, bílkoviny: 3g
Postup přípravy:
1.V míse utřete med s tukem,vejci,cukrem a veškerým kořením.Přidáte sodu a mouku.Těsto
důkladně vypracujete a necháte ho do druhého dne odpočinout.
2.Druhý den z rozváleného těsta vykrajujete všechny možné tvary a potíráte rozšlehaným
vejcem.Pečete na plechu,který jste důkladně vytřeli tukem,nebo na pečícím papíru.
3.Upečené horké perníčky ještě jednou potřete vajíčkem.Když perníčky vychladnou,zdobíte
je bílkovou polevou.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
1585
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný