HemaGel Banner

Recept na zahřátí: Dýňové kari se zázvorem

Recept na zahřátí: Dýňové kari se zázvorem

Potřebujete: 1 dýně hokaido, 1 menší lilek, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 plechovka krájených rajčat, kousek čerstvého zázvoru, 1 plechovka kokosového mléka, 1 lžíce arašídového másla, 2 lžičky kari, šťáva z půlky limetky, hrst nesolených arašídů, olivový olej, šalvěj čerstvá nebo sušená, sůl, pepř

Postup přípravy:

1. Dýni rozřízněte napůl a vydlabejte dužinu. Nakrájejte na menší kousky a naskládejte je vedle sebe do pekáče.

2. Dýni pokapejte olivovým olejem, rozprostřete lístky šalvěje, posypejte hrubozrnnou solí a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 minut.

3. Jakmile je dýně upečená, vhoďte ji do mixéru a se šalvějí ji rozmixujte na hladké pyré.

4. V hluboké pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, zázvor a restujte asi 3 minuty.

5. Přidejte na kostičky nakrájený lilek a restujte dalších 5 minut.

6. K lilku vmíchejte nakrájená rajčata, kokosové mléko, dýňové pyré, arašídové máslo a kari. Všechny ingredience pořádně promíchejte a pod pokličkou nechte probublávat asi 15 minut.

7. Do kari nakonec vmíchejte arašídy a ochuťte limetkovou šťávou, solí a pepřem.

Tip: Podávejte s celozrnnou basmati rýži, červenou čočkou nebo quinoou.

Zdroj: NATURHOUSE

1060

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku