Recept na zahřátí: Dýňové kari se zázvorem
Potřebujete: 1 dýně hokaido, 1 menší lilek, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 plechovka krájených rajčat, kousek čerstvého zázvoru, 1 plechovka kokosového mléka, 1 lžíce arašídového másla, 2 lžičky kari, šťáva z půlky limetky, hrst nesolených arašídů, olivový olej, šalvěj čerstvá nebo sušená, sůl, pepř
Postup přípravy:
1. Dýni rozřízněte napůl a vydlabejte dužinu. Nakrájejte na menší kousky a naskládejte je vedle sebe do pekáče.
2. Dýni pokapejte olivovým olejem, rozprostřete lístky šalvěje, posypejte hrubozrnnou solí a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 minut.
3. Jakmile je dýně upečená, vhoďte ji do mixéru a se šalvějí ji rozmixujte na hladké pyré.
4. V hluboké pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, zázvor a restujte asi 3 minuty.
5. Přidejte na kostičky nakrájený lilek a restujte dalších 5 minut.
6. K lilku vmíchejte nakrájená rajčata, kokosové mléko, dýňové pyré, arašídové máslo a kari. Všechny ingredience pořádně promíchejte a pod pokličkou nechte probublávat asi 15 minut.
7. Do kari nakonec vmíchejte arašídy a ochuťte limetkovou šťávou, solí a pepřem.
Tip: Podávejte s celozrnnou basmati rýži, červenou čočkou nebo quinoou.
Zdroj: NATURHOUSE
1060
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný