
Recept na víkend: Pekingská směs
Potřebujete: 400 g nakrájeného libového masa (drůbeží,vepřové aj.), 2 ks jarní cibulky, 2 stroužky česneku, 2 žloutky, ½ lžičky soli, 1 lžíci bílého vína,1 lžíci škrobové moučky, 1 lžičku octa,3 lžíce oleje (sezamový,podzemnicový, popř. sádlo)

Recept pro 4 osoby
1 porce obsahuje 390 kcal,
tuky: 18 g, sacharidy: 2 g, bílkoviny: 42 g
Postup přípravy:
1. Všechno maso nakrájíme na drobné kostičky.
2. Žloutek rozšleháme a smícháme se škrobovou moučkou. Ve vzniklém hladkém těstíčku kousky masa obalíme ze všech stran a ihned vkládáme do rozpáleného woku. Zprudka ze všech stran a za stálého míchání opečeme. Snažíme se zabránit slepení jednotlivých kousků masa k sobě.
3. Přidáme nakrájenou jarní cibulku, oloupaný a drobně nasekaný česnek, osolíme a ochutíme vínem i octem.
4. Zamícháme,zprudka naposledy prohřejeme a horké neseme na stůl.
Více receptů na www.diarecepty.cz.