Bis Bis

Rebarborový koláč s jahodami

Rebarborový koláč s jahodami

Potřebujete: 250 g studeného másla, 125 g řeckého jogurtu, 1/2 lžičky tekutého sladidla stevia, 100 g strouhaného kokosu, 120 g pšeničné mouky, 100 g ovesných vloček. Na náplň budete potřebovat: 3 stonky rebarbory, 500 g omytých jahod, 1/4 lžičky tekutého sladidla stevia, 3 lžíce kukuřičného škrobu.

Recept pro 12 osob.
1 porce obsahuje = 303 kcal,
tuky: 23 g, sacharidy: 5 g, bílkoviny: 21 g

Postup přípravy:

1. Rozkrájejte si 200g másla na malé kostičky a vložte do mísy, přidejte stevii, jogurt a ušlehejte. Vmíchejte strouhaný kokos a mouku a dále zpracovávejte těsto v ruce dohladka.
Nakonec ještě přidejte ovesné vločky a nechte těsto stranou odležet.

2. Troubu si předehřejte na 200 °C.

3. Rebarboru nakrájejte na tenké plátky. Jahody rozkrájejte na poloviny nebo čtvrtiny podle velikosti. Ovoce smíchejte s kukuřičným škrobem a stevií a všechny přísady dobře promíchejte.

4. Na vymazané dno koláčové formy rozložte ovocnou náplň a vše dobře pokryjte rozváleným těstem. Nakonec ještě na těsto rozkrájejte zbytek másla.

5. Připravený koláč dejte do střední části trouby a pečte asi 25 minut.

 

952

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku