
Rajčatový salát s kozím sýrem
Oblíbili jste si k obědu nebo k večeři zeleninový salát? Došla vám inspirace a rádi byste si připravili taky něco jiného než „šopák“? Pak vás rádi inspirujeme tímto salátem s rajčaty, která jsou plná antioxidantů, vitaminů a minerálů a v kombinaci se šalotkou, pažitkou a kozím sýrem prostě nemají chybu!

Počet porcí: 3 porce
Doba přípravy: 20 minut
Náročnost: *
Ingredience:
- 500 g rajčat
- 2 dny staré housky
- 1 šalotka
- 150 g čerstvého kozího sýra
- hrst pažitky
- olivový olej
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup:
1. Housky nakrájejte na větší kostky, dejte péct do trouby předehřáté na 180 stupňů na zhruba 10 minut, aby vznikly pěkné krutony.
2. Do mísy dejte na větší kusy pokrájená rajčata, na proužky nakrájenou šalotku a ochuťte pepřem a solí.
3. Zakápněte olivovým olejem dle chuti, přidejte pokrájenou pažitku, a nakonec rozdrobený kozí sýr a krutony a zamíchejte.
Tip: Rajčata, která si přinesete domů, v žádném případě nedávejte do lednice. Projevilo by se to negativně na jejich chuti i konzistenci.
Zdroj: www.akademiekvality.cz