Pstruh na mandlích

Pstruh na mandlích

Potřebujete:4 čerstvé pstruhy,30g másla,1 citron,50g mandlových plátků, 50g parmezánu,sůl,pepř,petrželku

Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 426 kcal,
tuky: 25g, sacharidy: 2g, bílkoviny: 47g

Postup přípravy:

1.Vykuchané omyté pstruhy otřete,okořeníte zvenku i zevnitř.

2.Vnitřek ryby proložíte čerstvou petrželkou.

3.Na rozpáleném roštu grilujete 8–10 min.Otáčíte dle potřeby,můžete
povrch potírat větvičkou petrželky,nebo tymiánu namočenou v oleji.

4.Na menší pánvi rozehřejete máslo a opražíte dozlatova plátky mandlí,
kterými na talíři posypete ogrilovanou rybu a přidáte strouhaný parmezán.
Doplníte citrónem.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

1050

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku