Proteinové müsli tyčinky

Ve staročeské kuchyni byly základními surovinami pro výrobu sladkých zákusků „dárky ze zahrad a okolních lesů“. Jablka, hrušky, jahody, brusinky či rozinky - to vše pak zručné ruce hospodyněk, našich prababiček, zpracovávaly v rozličné ovocné směsi.

Proteinové müsli tyčinky

Na své si přišly také oříšky. Na venkově se používaly zejména ty, které rostly v okolí stavení, tedy lískové a vlašské. Mandle byly nákladné, ale i ty si nacházely cestu na tradiční staročeský stůl. Jen pro zajímavost, chtěla-li hospodyňka uchystat marmeládu s ořechovou příchutí, mnohdy například k meruňkám vkládala po jedné meruňkové pecce, která si s sebou nese jemnou mandlovou příchuť.

Před několika lety jsem propadla kouzlu raw dobrot, které mají stejný základ, a tak ze sušeného ovoce a ořechů mixuji těsta, rozehřívám kakaové máslo, a přimíchávám citrón a citrónovou kůru, a vyrábím například následující proteinové müsli tyčinky nebo výborný čokoládový dort. Dobrou chuť!

Proteinové müsli tyčinky

celkem: 5 ks

1ks: kcal: 122, tuky: 4,5 g, sacharidy: 18,8 g, bílkoviny: 4,8 g

Potřebujete:

50 g ovesných vloček, 30 g nesířených rozinek, 30 g sušených brusinek v jablečné šťávě, 30 g mandlí, 5 g bio citrónové kůry, 20 g konopného proteinu, 10 g datlí, 10 g nesířených sušených švestek

Postup:

  1. Ovesné vločky, rozinky, brusinky, mandle, kůru, protein, datle a švestky umixujte v lepivou hmotu.
  2. Z vytvořeného těsta v dlaních formujte tyčinky.
  3. Zabalte je do pečícího papíru a převážte provázkem.

 

Tip: Přidáním proteinového prášku se tyčinky stávají výborným zdrojem kvalitních bílkovin potřebných k obnově svalových buněk.

Mgr. Zuzana Švédová, DiS.

Zobrazit diskuzi
Diskuze k článku
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x