Pórková polévka s ricottou

Potřebujete: 3 pórky, 300 g brambor, 300 g riccoty, 200 g smetany (12%), sůl,pepř, 500 ml zeleninového vývaru, 10 g piniových oříšků

Pórková polévka s ricottou

Recept pro 4 osoby
1 porce obsahuje 308 kcal,
tuky: 15 g, sacharidy: 16 g, bílkoviny: 28 g

Postup přípravy:

1. Pórek a brambory očistěte,omyjte a nakrájejte na malé, stejně velké části.

2. Nakrájenou zeleninu vložte do hrnce a zalijte zeleninovým vývarem, aby byla zelenina ponořená, a dejte vařit asi na 20–30 minut. Kontrolujte, aby se zelenina nepřipálila, popřípadě přilijte
vývar.

3. Ponorným mixérem zeleninu rozmixujte dohladka, aby nezůstaly žádné hrudky.

4. Přidejte riccotu a smetanu. Můžete osolit a opepřit a ještě krátce promixujte.

5. Polévka by měla být velice jemná. Na talíři ji můžete ozdobit piniovými oříšky, sekanou petrželkou a kapkou olivového oleje.

Zobrazit diskuzi
Diskuze k článku

Komentujte

avatar
  Subscribe  
Upozornit na