
Plněné cukety masovou směsí

Potřebujete: 600 g cukety (3 kusy), 250 g mletého hovězího masa, 50 g cibule, 2 stroužky česneku,1 lžičku chilli,1 lžičku kmínu, špetku sušeného oregana, sůl, pepř, 300 g růžičky květáku, 100 g sýra čedar, 100 g rajčat ,50 g rostlinného oleje.
Recept pro 3 osoby.
1 porce obsahuje = 461 kcal,
tuky: 36 g, sacharidy: 14 g, bílkoviny: 32 g
Postup přípravy:
1. Troubu si předehřejte na 200 °C.
2. Pekáč na zapékání(nebo zapékací formu)vymažte olejem.
3. Zeleninu očistěte a omyjte. Cuketu rozřízněte podélně na polovinu. Vnitřek cuket lžící vydloubněte. Ponechte asi 1 cm tlustou vrstvu cukety. Cibuli nakrájejte najemno,
česnek prolisujte. Růžičky květáku pokrájejte na menší kousky. Rajčata rozkrájejte na asi 2cm kousky.
4. Rozehřejte velkou pánev a na rozpáleném oleji opékejte cibuli. Když je opečená dozlatova, přidejte mleté maso. Opékejte jej a rozdělujte na drobné kousky. Přidejte
česnek, koření a květák.
5. Vše ještě asi 3 minuty opékejte.
6. Zeleninovou směs s masem rovnoměrně rozdělte do 6 cuketových „lodiček“ a zatlačte náplň do cukety. Vše posypte strouhaným sýrem a pokrájenými rajčaty.
7. Zapékací formu pokryjte alobalovou fólií a pečte 25–35 minut. Potom fólii sundejte a nechte ještě asi 5–10 minut zapéct, aby byly cukety opečené.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
1423
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný