Plněná pečená jablka

Plněná pečená jablka

Jablka pomáhají v boji proti obezitě, i když obsahují jistý podíl cukru. Dle různých studií diabetici zaznamenali pozitivní vliv jablek, kdy jim po jídle méně vyskočila glukóza v krvi, pravděpodobně díky obsahu rozpustné vlákniny. Nechte se inspirovat podzimním receptem na plněná pečená jablka, která oceníte jako zdravý dezert či chutnou přílohu k masu.

Ingredience:

  • 8 větších pevných jablek
  • hrstka rozinek
  • hrstka sušených meruněk
  • hrstka sušených brusinek
  • ½ lžičky mleté skořice, ½ lžičky mletého muškátového oříšku

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.  Z jablek vyřízněte jaderník a postavte je vedle sebe do keramické zapékací mísy.
  2. Všechny ostatní přísady spolu zamíchejte a naplňte jí díry po jaderníku.
  3. Vložte do trouby a pečte asi 30 minut, až jablka zezlátnou.

Tip: Plněná pečená jablka jsou vynikající přílohou např. k pečené vepřové panence nebo krůtě.

178

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný