Plněná pečená jablka

Plněná pečená jablka

Ingredience: 8 větších pevných jablek, hrstka rozinek, hrstka sušených meruněk, hrstka sušených brusinek, ½ lžičky mleté skořice, ½ lžičky mletého muškátového oříšku

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.  Z jablek vyřízněte jaderník a postavte je vedle sebe do keramické zapékací mísy.
  2. Všechny ostatní přísady spolu zamíchejte a naplňte jí díry po jaderníku.
  3. Vložte do trouby a pečte asi 30 minut, až jablka zezlátnou.

Tip: Plněná pečená jablka jsou vynikající přílohou např. k pečené vepřové panence nebo krůtě.

Zdroj: Naturhouse

446

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku