Pivní štrůdl s jablky a pivními rozinkami

Potřebujete: 500g hladké mouky,250g ztuženého tuku,7 jablek(nasekaných,slazených s jemnou strouhankou a rozinkami),250ml černého piva,sůl,plátek másla na potření,vejce na potření

Pivní štrůdl s jablky a pivními rozinkami

Recept pro 6 osob.
1 porce obsahuje = 380 kcal,
tuky: 22g, sacharidy: 39g, bílkoviny: 5g

Postup přípravy:

1.Mouku provzdušníte prosetím přes síto a přidáte špetku soli a nastrouhaný tuk.Použijete
struhadlo s velkými slzičkami.Zaděláte s pivem a vypracujete těsto,které zformujete do
bochánku.

2.Nahřejete kastrůlek a těsto necháte přikryté v teple cca 20 až 30 minut odpočinout. Poté
si bochánek rozdělíte na 2 poloviny a každou vyválíte na pomoučeném vále na tenoučko.

3.Placku pomašlujete rozpuštěným máslem,posypete bílou jemně mletou strouhankou a pokladete
na tenké plátky nakrouhanými jablky.Ochutíte přidáním mleté skořice.Přidáte sekané vlašské
ořechy,předem namočené rozinky.

4.Štrúdl stočíte,opatrně přenesete na plech,potřete rozšlehaným vejcem.Pečete při teplotě
cca 170 °C po dobu 45 minut.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

Diskuze k článku

Komentujte

Buďte první kdo bude komentovat!

Upozornit na
avatar
wpDiscuz