Bis Bis

Pivní štrůdl s houbami

Pivní štrůdl s houbami

Potřebujete: 350g hladké mouky,125g tuku na pečení,150ml černého piva,1 lžíci strouhanky,podušenné hříbky dle chuti,vejce na potření,mandle

Recept pro 6 osob.
1 porce obsahuje = 470 kcal,
tuky: 24g, sacharidy: 49g, bílkoviny: 14g

Postup přípravy:

1.Heru rozpustíte v kastrolku a přidáte černé pivo.Do prosáté mouky zapracujete prochladlou
směs tuku s pivem a vypracujete vláčné a nelepivé těsto,které je potřeba nechat cca půl
hodinky odpočinout v lednici.Aby těsto neoschlo, zabalíte ho do fólie.

2.Poté těsto rozdělíte na 2 poloviny a z každé vyválíte tenkou obdélníkovou placku.Pracujete
na pomoučeném válu.Těsto před plněním můžete lehce posypat jemnou strouhankou a poté přidáte
houbovou náplň.

3.Zavinete štrúdl,přendáte na plech vyložený pečicím papírem a pečete v předehřáté
troubě na 175 °C cca 40 minut.Před vložením do trouby můžete štrúdl pomazat rozšlehaným
vajíčkem a posypat např. mandlovými plátky či vlašskými nasekanými ořechy.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

715

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku