Pivní medová marináda
Potřebujete:4 lžíce tekutého medu,3 lžíce balzamikového octu,250 ml černého piva, 2 lžíce olivového oleje,špetku Chilli koření,1 lžíci mletého rozmarýnu,1 lžíci hořčice
Recept pro 5 osob.
1 porce obsahuje = 120 kcal,
tuky: 4g, sacharidy: 18g, bílkoviny: 1g
Postup přípravy:
1.Připravíte ji smícháním 4 lžic tekutého medu,3 lžic balzamikového octa,¼ l černého piva,
2 lžic olivového oleje,špetky mletého chilli,lžičky mletého rozmarýnu,dle potřeby lžíce hořčice
2.Důležitá rada: maso před marinováním nesolíte!Tato marináda je vhodná na vepřové maso
(kotlety, plátky krkovičky – naklepete, osušíte).Maso marinujete minimálně 1 hodinu před
pečením a solíte až před vložením do trouby.Pečete při teplotě 180°C cca 50 minut.Maso v pivní
marinádě můžete též opékat na grilu.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
1578
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný