Přehled sacharidových příloh pro diabetiky na vánoční jídelní tabuli
Pistáciové raw kuličky
Raw recepty se těší stále větší oblibě. Tato varianta stravování je založena na konzumaci tepelně neupravených potravin, díky čemuž se v jídle zachová vysoký obsah živin. Jednou ze základních složek raw stravy je vedle ořechů také ovoce, ať už čerstvé, nebo sušené. Nechte se v kuchyni inspirovat receptem na raw pistáciové kuličky.
Energetická hodnota na 100 g: 551 kcal, tuky 39 g, bílkoviny 12 g, sacharidy 33 g
Suroviny:
- 100 g sušených datlí
- 200 g pistáciového másla
- 100 g strouhaného kokosu
- 30 g pistácií na obalení
Postup:
- Všechny ingredience společně rozmixujeme na lepivou hmotu.
- Těsto necháme na chvíli odležet v lednici.
- Poté vytvarujeme z odleželého těsta kuličky.
- Hotové kuličky v lehce rozmixovaných pistáciích.
TIP: Kuličky uchováváme v chladu. Cukroví je na konci dne dobré schovat do lednice, aby při pokojové teplotě nevysychalo.
Autor: Pavla Janovská, DiS, foto: autor
1626
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný