Pikantní hummus

Potřebujete:3 šálky(250 ml) uvařené nebo sterilované cizrny,1 šálek tahini,šťáva z jednoho citrónu,4 stroužky česneku,1 lžička jemně mleté mořské soli,čtvrt lžičky bílého pepře,¾ lžičky mletého římského kmínu,špetka semínek pálivé červené papriky,špetka mletého černého pepře, špetka cayenského pepře,2 lžíce drobně pokrájené pálivé zelené papriky,červená sladká paprika na ozdobu

Pikantní hummus

Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 160 kcal,
tuky: 4g, sacharidy: 25g, bílkoviny: 8g

Postup přípravy:

1.Cizrnu rozmixujeme společně s tahini a šťávou z citrónu do hladké směsi.Aby směs byla opravdu
dokonale hladká,přidává se při mixování také trochu vody.

2.Krém z cizrny vložíme do velké mísy,přidáme všechno koření,jemně utřený česnek a dobře
promícháme.Hummus necháme dobře vychladit,aby se všechny vůně koření smísily s cizrnovou pastou.

3. Před podáváním ozdobíme proužky nebo kolečky sladké červené papriky.Nejchutnější je podávaný
při pokojové teplotě jako výtečná pomazánka na teplý pita chléb,nebo se často používá jako
pikantní omáčka vhodná k namáčení čerstvých kousků zeleniny.

 

Zobrazit diskuzi
Diskuze k článku
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x