
Pečené kuře s chilli smetanou a fazolemi

Na kuře potřebujete: 1 kuře asi 1,3 kg, 1 lžičku soli,pepř, 1 lžíci rostlinného oleje, chilli pastu, 150 g žluté cibule, 400 g sterilovaných fazolí, 2 stroužky česneku,1 zralé mango, kuřecí vývar. Na smetanovou omáčku: 200 g kysané smetany, 1 lžičku tekutého medu, chilli pastu (podle chuti)
Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 483 kcal,
tuky: 15 g, sacharidy: 65 g, bílkoviny: 23 g
Postup přípravy:
1. Troubu předehřejte na 150 °C.
2. Kuře omyjte, osolte, opepřete, vložte do pečicí formy a zalijte 200 ml vývaru. Nechte pomalu péct asi 1,5 hodiny. Asi po 45 minutách začněte kuře pravidelně kontrolovat. Do vypečené šťávy přidejte chilli pastu a šťávou potírejte kuře. Pokud již není žádná šťáva, přidejte trochu vývaru a dál pomalu pečte.
3. Smetanovou omáčku si připravte pouze smícháním všech ingrediencí a přendejte ji do mističky.
4. Cibuli a česnek očistěte a nakrájejte najemno. Na pánvi s rozehřátým olejem opečte cibulku s česnekem, přidejte scezené sterilované fazole a nechte společně
prohřát.
5. Mango oloupejte, nakrájejte na slabší plátky, které ogrilujte.
6. Na talíř připravte nejdříve fazole, potom rozložte grilované plátky manga a nakonec položte čtvrtky pečeného kuřete. Polijte vypečenou šťávou. Můžete ještě
ozdobit zeleninovými klíčky nebo rukolou.
7. Servírujte společně se smetanovou omáčkou.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
541
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný