Pečené krůtí stehno s dušeným zelím a celozrnným houskovým knedlíkem

Kysané zelí má příznivý vliv na náš organismus, jelikož obsahuje velké množství zdraví prospěšných vitamínů i minerálů a navíc pomáhá posílit naši imunitu. Nechte se inspirovat podzimním receptem ze zelí. V listopadovém čísle časopisu DIAstyl na vás čekají další skvělé tipy na recepty ze zelí.

Pečené krůtí stehno s dušeným zelím a celozrnným houskovým knedlíkem

Suroviny – krůtí stehno:

  • 1 krůtí stehno (kůži odstraňte)
  • Sůl

Postup – krůtí stehno:

Krůtí stehno očistěte, omyjte, osolte a pečte lehce podlité vodou v troubě 120
minut při 180 °C.

Suroviny – dušené zelí:

  • 300 g kysaného červeného zelí
  • 20 g cibule
  • Kmín
  • Sůl
  • Pepř
  • 10 g řepkového oleje
  • Ocet

Postup – dušené zelí:

  1. Zelí nejprve propláchněte pod tekoucí vodou.
  2. Cibulku nakrájejte najemno a restujte na oleji, dokud nezezlátne.
  3. Přidejte zelí, které můžete ještě pokrájet nožem.
  4. Přidejte vodu, osolte, přidejte kmín a vařte 20 minut.

TIP: Zelí nezahušťuji. Pokud máte potřebu zahustit, postačí vám najemno nastrouhaný brambor.

Ingredience – knedlíky:

  • 400 g celozrnné špaldové mouky
  • ½ kostky droždí
  • 1 vejce
  • ½ lžičky soli
  • 2 dl mléka
  • Špetka soli

Postup – knedlíky:

  1. Vypracujte těsto (osobně používám pekárnu, program Těsto).
  2. Po vykynutí utvořte dva knedlíky a nechte je 30 minut v teple pod utěrkou nakynout.
  3. Poté vařte 10 minut z každé strany v osolené vodě.
  4. Knedlíky krájejte nití.
Zobrazit diskuzi
Diskuze k článku
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x