Bis Bis

Pečené brambory

Pečené brambory

kcal   333     tuk 20 g     sacharidy 21 g     bílkoviny 13 g                 1   porce Pro 6 osob Potřebujete: 6 větších brambor typu A, 2-3 lžíce olivového oleje (½ lžičky na 1...

kcal   333     tuk 20 g     sacharidy 21 g     bílkoviny 13 g                 1   porce

Pro 6 osob

Potřebujete: 6 větších brambor typu A, 2-3 lžíce olivového oleje (½ lžičky na 1 bramboru) , 1 – 1 ½ lžičky soli (1/4 lžičky soli na 1 bramboru), 100 g strouhaného čedaru, hrst nasekané pažitky, 100 g slaniny a 250 g řeckého jogurtu.

  1. Brambory umyjte kartáčkem. Natrhejte si 6 větších kousků alobalu a připravte na každou bramboru jeden.
  2. Brambory několikrát propíchejte vidličkou a pak je po jedné vložte na alobal. Pokapejte olejem, osolte na povrchu a zabalte každou bramboru do alobalu. Všechny pak vložte do pekáčku. Pekáč dejte do vyhřáté trouby a nechte pomalu péct na 150 °C asi 4-5 hodin, dokud brambory nezměknou.
  3. Slaninu nakrájejte na proužky a opečte na pánvi.
  4. Bramborové „balíčky“ vyjměte z trouby a opatrně rozbalte. Na talíři bramboru roztrhněte a naplňte strouhaným sýrem, opečenou slaninou a řeckým jogurtem. Vše posypte krájenou pažitkou.

3023

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku