Pečené brambory plněné ricottovo-jogurtovou náplní s čerstvými bylinkami

V období letních grilovaček často konzumujeme zvýšené množství masa a pečiva, a tak je zapotřebí občas odlehčit trávení. Vyzkoušejte náš zdravý odlehčený recept na pečené brambory.

Pečené brambory plněné ricottovo-jogurtovou náplní s čerstvými bylinkami

SUROVINY:

  • 4-6 brambor stejné velikosti
  • 250 g ricotty
  • 3 polévkové lžíce jogurtu
  • olivový olej
  • 1 hrst čerstvých bylinek
  • mletý černý pepř
  • pažitka na ozdobení
  • sůl

PŘÍPRAVA:

Brambory se slupkou omyjte, osušte, osolte a položte na čtverce alobalu, které jste potřeli olejem. Dobře uzavřete, aby neunikala pára.

Pečte na mřížce nebo na plechu při 180 °C asi 30–40 min doměkka. Rozbalte alobal a brambory ještě 10 minut opékejte do křupava. Odřízněte vršek, trochu vydlabejte a naneste náplň.

Ricottu rozmíchejte s jogurtem, nasekanými bylinkami, pepřem a solí. Ozdobte pažitkou.

Zobrazit diskuzi
Diskuze k článku
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x