Pečená zelenina

Pečená zelenina

Potřebujete:Zeleninu,která je doma – lilek, cuketu, cibuli, rajčata,paličku česneku.....

Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 730 kcal,
tuky: 542g, sacharidy: 52g, bílkoviny: 24g

Postup přípravy:

1.Zeleninu v celku důkladně omyjte.Pokud máte velkou cibuli,zabalte ji do
alobalu.

2.Troubu předehřejte na 180 °C.

3.Zeleninu rozložte na plech (mimo rajčat) a na pečení zvolte prostřední
výšku trouby.

4.Každých 10 minut zeleninu na plechu otáčejte a po 20 minutách přidejte
i rajská jablka.Připravují se rychleji.

5.Asi po 45 minutách by měla být zelenina pěkně opečená.Vyndejte cibuli,
rozbalte z alobalu a vyzkoušejte,jestli je hotová.Pokud ne, můžete ji
ještě na chvíli vrátit k dopečení. statní zeleninu servírujte na míse,
nebo nakrájejte podle potřeby.Můžete okořenit podle zvyklostí.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

 

850

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku