Novoroční detox: polévka Gaspacho

Potřebujete: červenou papriku, 1 kg rajčat, salátovou okurku, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, plátek celozrnného chleba, 1 kostku zeleninového bujonu, chilli koření nebo tabasco, sůl, pepř, bazalku a oregano (ideálně čerstvé)

Novoroční detox: polévka Gaspacho

Postup přípravy:

1. Papriku, rajčata a salátovou okurku nakrájejte na kostičky, cibuli nakrájejte na čtvrtky, stroužky česneku nechejte v celku.

2. Všechnu zeleninu vložte do kastrolu, přidejte plátek celozrnného chleba, zalijte vodou a dejte vařit. Během vaření přidejte kostku zeleninového bujonu.

3. Když je zelenina uvařená do měkka, ochuťte solí, pepřem, chilli kořením, bazalkou a oreganem a rozmixujte.

Tip: Při podávání můžete do polévky přidat lžíci bílého jogurtu do 3 % tuku a ozdobit čerstvými bylinkami.

Zdroj: NATURHOUSE

Diskuze k článku

Komentujte

avatar
  Subscribe  
Upozornit na