Nízkosacharidové burgery

Suroviny: 450 g mletého hovězího masa, 1 lžička dijonské hořčice, 1⁄2 lžičky sušeného česneku, 1 lžíce namixované cibule, 2 lžíce másla, větší špetka soli a čerstvě mletého pepře, 2 zralá rajčata, 4 listy ledového salátu, 4 plátky čedaru

Nízkosacharidové burgery

Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 644 kcal,
tuky: 30,6 g, sacharidy: 7,9 g, bílkoviny: 55,5 g

Postup přípravy:

1. Cibuli nakrájíme a v mixéru zcela najemno umixujeme. Smícháme s masem, hořčicí, česnekem, solí a pepřem. Mokrýma rukama vytvarujeme 4 burgery.

2. Na rozpálené pánvi rozpustíme máslo a burgery zprudka osmahneme nejprve na jedné a poté na druhé straně. Plamen ztlumíme na minimum, pánev přikryjeme pokličkou a ještě cca 5 minut
dusíme.

3. Každý burger pokryjeme plátkem sýra, opět přikryjeme pokličkou a necháme ještě asi 2 minuty dojít.

4. Podáváme s plátky rajčat a listy ledového salátu. Můžeme podávat také s nízkosacharidovými bulkami a domácí chilli tatarkou.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

 

 

Zobrazit diskuzi
Diskuze k článku

Komentujte

avatar
  Subscribe  
Upozornit na