Nízkosacharidová snídaně je správným krokem do nového dne

Vědci zjistili, že snížené množství sacharidů, zejména u snídaně, je pro diabetiky 1. i 2. typu prospěšné. Vedoucí výzkumu profesor Jonathan Little doporučil diabetikům, aby se vyhýbali konzumaci nejen snídaňových cereálií, ale také toastů či jiných obilovin.

Nízkosacharidová snídaně je správným krokem do nového dne

Do uvedené studie se zapojilo 23 osob s diabetem 2. typu, u kterých vědci dva dny sledovali glykémie prostřednictvím senzorů pro kontinuální monitoring. První den dostaly testované osoby k snídani omeletu, druhý den pak ovesné vločky a ovoce. Oběd a večeře se v obou dnech neměnily. Z výsledků měření badatelé zjistili, že již při omezení sacharidů o méně než 10%, dojde k výraznému zlepšení a stabilizování celodenní hladiny glykemie. Upřednostnění snídaně s nižším obsahem sacharidů a naopak s vyšším podílem tuků je tedy způsobem, jak lépe zvládnout výkyvy hladiny glykemie a snížit tak riziko dalších zdravotních komplikací spojených s diabetem.

Zdroj: www.diabetes.co.uk

Zobrazit diskuzi
Diskuze k článku

Komentujte

avatar
  Subscribe  
Upozornit na