Mrkvovo-batátová polévka

Suroviny: 1 střední cibule, 2 lžíce másla, 2 střední batáty, pár snítek čerstvého koriandru, 2 střední mrkve, 1 litr zeleninového vývaru, 1 pomeranč,špetka muškátového oříšku, 2 lžíce sezamových semínek, špetka soli a čerstvě mletého pepře.

Mrkvovo-batátová polévka

Recept pro 4  osoby.
1 porce obsahuje = 142,7 kcal,
tuky: 3,1g, sacharidy: 20,4g, bílkoviny: 7,3g

Postup přípravy:

1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Koriandrové snítky opláchneme,obereme lístky a nasekáme je.

2. Máslo rozpustíme na pánvi a cibuli restujeme asi 5 minut.

3. Batáty a mrkve oloupeme, nakrájíme na větší kostky, přidáme k cibuli a několik minut spolu s cibulí restujeme.

4. Zalijeme předem připraveným vývarem, osolíme, opepříme a asi 15 minut vaříme.

5. Polévku rozmixujeme dohladka, vmícháme vymačkanou šťávu z pomeranče, dochutíme muškátovým oříškem.

Tip: Polévku servírujeme posypanou sezamovým semínkem a lístky koriandru.

Zobrazit diskuzi
Diskuze k článku

Komentujte

avatar
  Subscribe  
Upozornit na