
Melounový letní salát

Potřebujete: 1/2 šálku řeckého jogurtu se sníženým obsahem tuku, 2 polévkové lžíce nasekané čerstvé petrželky, 1 polévková lžíce bílého balzamikového octa, 1 polévková lžíce extra panenského olivového oleje, 2 lžičky medu, 2 lžičky limetkové šťávy, špetka soli, špetka čerstvě mletého černého pepře, špetka čerstvě mleté chilli papričky, 2/3 šálku na kostky nakrájeného žlutého (cukrového) melounu, 2/3 šálku na kostky nakrájeného červeného (vodního) melounu, 2/3 šálku na kostky nakrájeného melounu Galia, 12 čerstvých listů bazalky, 2 plátky slaniny, 4 ředkvičky.
Recept na 12 kusů.
1 porce obsahuje = 166 kcal,
tuky: 6 g, sacharidy: 7,6 g, bílkoviny: 12,8 g
Postup přípravy:
1. Jogurt rozprostřeme dokola na servírovací míse.
2. V menší misce smícháme nasekanou petrželku, balsamikový ocet, olej, med, limetkovou šťávu, sůl, pepř a nadrobno nasekanou chilli papričku.
3. Ředkvičky omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Melouny zbavíme slupky a semen, nakrájíme na kostky nebo vybereme dužinu vykrajovátkem na zmrzlinu. Promícháme všechny druhy melounů a ředkvičky.
4. Slaninu nakrájíme nadrobno a na teflonové pánvi orestujeme do křupava.
5. Směs melounů a ředkvičky poklademe na jogurt, posypeme opraženou slaninou a přelijeme zálivkou. Posypeme lístky bazalky.
397
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný