Melounový letní salát

Melounový letní salát

Potřebujete: 1/2 šálku řeckého jogurtu se sníženým obsahem tuku, 2 polévkové lžíce nasekané čerstvé petrželky, 1 polévková lžíce bílého balzamikového octa, 1 polévková lžíce extra panenského olivového oleje, 2 lžičky medu, 2 lžičky limetkové šťávy, špetka soli, špetka čerstvě mletého černého pepře, špetka čerstvě mleté chilli papričky, 2/3 šálku na kostky nakrájeného žlutého (cukrového) melounu, 2/3 šálku na kostky nakrájeného červeného (vodního) melounu, 2/3 šálku na kostky nakrájeného melounu Galia, 12 čerstvých listů bazalky, 2 plátky slaniny, 4 ředkvičky.

Recept na 12  kusů.
1 porce obsahuje = 166 kcal,
tuky: 6 g, sacharidy: 7,6 g, bílkoviny: 12,8 g

Postup přípravy:

1. Jogurt rozprostřeme dokola na servírovací míse.

2. V menší misce smícháme nasekanou petrželku, balsamikový ocet, olej, med, limetkovou šťávu, sůl, pepř a nadrobno nasekanou chilli papričku.

3. Ředkvičky omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Melouny zbavíme slupky a semen, nakrájíme na kostky nebo vybereme dužinu vykrajovátkem na zmrzlinu. Promícháme všechny druhy melounů a ředkvičky.

4. Slaninu nakrájíme nadrobno a na teflonové pánvi orestujeme do křupava.

5. Směs melounů a ředkvičky poklademe na jogurt, posypeme opraženou slaninou a přelijeme zálivkou. Posypeme lístky bazalky.

397

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku